AKTUELNO

Radikalizacijom protesta i upadom u institucije ne samo da se neće rešiti nijedan problem nego će se povećati tenzije u društvu, ocenio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodao da ostrašćenost koja se pokazuje može samo voditi ka produbljivanju podela u zemlji.

Ljajić je za Sputnjik rekao i da zahtevi za ostavkama koje opozicija traži su potpuno nerealni, pošto se, kaže, smena vlasti može vršiti isključivo na izborima.

- Revolucionarni odlazak ili dolazak na vlast nije primeren zemljama sa iole demokratskim tradicijama, posebno ne u 21. veku, i naročito ne u državama koje pretenduju da postanu članice EU - rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, protesti jesu demokratsko pravo, ali njihova radikalizacija samo može suziti prostor za bilo kakav dijalog.

- Što je najgore, šalje se loša slika o zemlji i stvara se utisak o nestabilnosti, a to nije dobro ni sa političkog ni sa ekonomskog stanovišta, jer će nas onda investitori zaobilaziti u širokom luku - primetio je ministar.

Ljajić kaže da bilo kakva poređenja aktuelnih protesta sa 5. oktobrom nisu utemeljena jer je tada, podseća, branjena pobeda ostavarena na izborima, a sada se traže smene legalno i legitimno izabranih predstavnika vlasti.

- S obzirom na to da ulazimo u izbornu godinu, izbori bi svakako bili najbolji način da se proveri podrška i vlasti i opozicije - zaključio je Ljajić.

#Rasim Ljajić

'