AKTUELNO

Danas je Vojna akademija moderna obrazovna ustanova u kojoj se pored naših pripadnika školuju i usavršavaju i pripadnici stranih oružanih snaga - naveo je Vulin.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je kadetima, slušaocima škole za rezervne oficire i profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije na školovanju, usavršavanju i službi u Vojnoj akademiji, čestitao 18. mart - Dan Vojne akademije.

- Nastavljajući tradiciju Artiljerijske škole dugu više od veka i po, uključivanjem u visokoškolski sistem obrazovanja u našoj zemlji, saradnjom sa vojnim akademijama drugih zemalja i razmenom kadeta i oficira, danas je Vojna akademija moderna obrazovna ustanova u kojoj se pored naših pripadnika školuju i usavršavaju i pripadnici stranih oružanih snaga - naveo je Vulin.

- Trudom, radom i nesebičnim zalaganjem u izvršavanju zadataka kontinuirano dajete doprinos napretku u svim nivoima školovanja, dokazujući da Vojna akademija uspeva u ostvarenju najvažnijeg zadatka - oblikovanju budućih i usavršavanju aktivnih oficira Vojske Srbije u profesionalna vojna lica, čuvare tradicije i istorije Vojske i čitave države, koje odlikuje odgovornost, znanje i vojnička čast - kaže se u čestitci ministra odbrane.

#Aleksandar Vulin

#Vojna akademija

'