AKTUELNO

Srbija je obezbedila sredstva za lečenje u inostranstvu malog Nemanje Prpe (4) iz Čuruga kod Novog Sada, koji je oboleo od teškog oblika tumora moždanog stabla (GLIOM), koji je obuhvatio respiratorne organe.

Budžetski fond Ministartsva zdravlja obezbedio je po hitnom postupku sredstva za lečenje malog Nemanje i on će i najskorijem vremenu otputovati u inostranstvo sa porodicom na terapije.

Za lečenje malog Nemanje hitno je bilo potrebno 48.000 evra za terapije, jer je mališan bio u jakom lošem stanju, iako mu je bolest dijagnostifikovana tek nedavno.

Nemanja se nalazi u novosadskoj Dečjoj bolnici, a njegov transport u neku drugu ustanovu nije bio moguć zbog teškog stanja. Terapije koje bi trebalo da primi za njega su preko potrebne i veoma skupe. U pitanju su vakcine, a svaka košta po 8.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

- Za prvu terapiju smo skupili novac uz pomoć akcija i prijatelja. Nju tek treba da primi. Ali, da bismo nastavili dalje, molimo vas za pomoć, jer svaki dinar znači da se Nemanji produži i spase život - svojevremeno je molila dobre ljude Nemanjina tetka Maja Milić.

Nemanja je, inače, jedinac. Do pre mesec dana njegovi roditelji mislili su da je potpuno zdravo dete, ni ne sumnjajući da se u njemu razvija tumor. A onda se prehladio, pa su usledila ispitivanja i sasvim slučajno isplivale su loše vesti.

- Dečaku je loše malo više od mesec dana, lekari kažu da duže vreme postoji taj tumor u glavi, međutim, tek sada je otkriven. Nemanja je bio živahan, uvek je trčkarao i tako nešto nikome nije padalo na pamet - rekla je Maja.

#Dečak

#lečenje

'