AKTUELNO

Važno je ravnomerno razvijati i centralne i prigradske opštine, pa je tako danas u Ripnju otvoreno klizalište, a prethodno su asfaltirani kilometri puteva i rekonstruisane škole, rekao je gradonačelnik.

U voždovačkom naselju Ripanj danas je otvoreno klizalište, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je to sjajan primer kako i u prigradskim delovima može da se poboljša kvalitet života.

Naveo je da mu je, kao gradonačelniku, veoma važno da se ravnomerno razvijaju centralne i prigradske opštine.

Cilj je da se kvalitet života Beograđana, bez obzira gde žive, popravi i da svi osete boljitak u tom segmentu. Danas smo u Ripnju gde je počelo da radi ovo klizalište i mislim da je to sjajan primer kako i u prigradskim delovima možemo da popravimo kvalitet života - rekao je Radojičić.

Foto: Tanjug

Istakao je da je otvaranje klizališta značajno jer tu deca mogu da se zabave, ali i zbog toga što će klizanje povoljno uticati na njihovo zdravlje.

Gradonačelnik je naveo da je u Ripnju u prethodnom periodu urađeno mnogo - asfaltirani kilometari puteva, rekonstruisane škole...

- Na prvom mestu mi je kvalitet života Beograđana, bez obzira da li žive u centru ili prigradu, i u narednom periodu ćemo takođe insistirati na tome i dati sve od sebe da učinimo doprinos u tom pravcu - naglasio je Radojičić.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je ovo prvi put da je u Ripnju otvoreno klizalište.

- Prošle godine sam obećao, kada smo otvarali klizalište u naselju Stepa Stepanović, da ćemo to proširiti i na ruralni deo Voždovca jer, kao što je i gradonačelnik rekao, nećemo da dozvolimo da nijedan građanin bude građanin drugog reda - rekao je Savić.

Istakao je da u Ripnju u proteklih pet godina urađeno mnogo - izvedeno oko 80 kilometara vodovodne mreže, asflatirano oko 30 kilometara nekategorisanih puteva, obnovljene dve škole, rekonstruisana zdravstvena stanica u Prnjavoru...

Foto: Tanjug

- Nadam se da ćemo i u narednom periodu, zajedno sa Gradom Beogradom, da poboljšamo kvalitet života stanovnika Ripnja - dodao je Savić.

#Klizalište

#Ripanj

#Zoran Radojičić

'