AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće pet stepeni Celzijusa.

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, pre podne u većini mesta sa dužim sunčanim periodima, a u brdsko-planinskim predelima mestimično sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u centralnim i istočnim krajevima očekuje se jače naoblačenje s kišom i snegom, uz lokalnu pojavu poledice.

Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Najniža temperatura kretaće se od minus sedam do minus jedan, a najviša od nula do pet stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, a uveče i tokom noći doći će do naoblačenja s kratkotrajnim snegom. Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Najniža temperatura kretaće se od minus šest do minus dva, a najviša oko tri stepena Celzijusa.

U Srbiji će u sredu i četvrtak biti suvo sa sunčanim intervalima, samo u sredu ujutro i pre podne uz više oblačnosti na istoku i severoistoku ponegde s mešovitim padavinama, uz lokalnu pojavu poledice.

U petak će doći do postepenog naoblačenja, na severu, zapadu i jugozapadu ponegde s kišom, na planinama sa snegom. Zatim pretežno oblačno u subotu mestimično sa kišom, u nedelju s mešovitim padavinama, a početkom naredne sedmice sa snegom.

Do subote će biti toplo uz otapanje snega u nižim predelima centralne i južne Srbije, a od nedelje temperatura u padu.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'