AKTUELNO

U emotivnoj ispovesti za Pink.rs Milena Ivanović otkriva sa kakvim sve teškoćama i pretnjam se susrela nakon monstruoznog ubistva supruga.

Tačno 16. januara se navršava godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića, a ubice i nalogodavci još uvek nisu otkriveni.

U emitivnoj ispovesti za Pink.rs njegova udovica Milena Ivanović kaže da je iza nje veoma teška godina, ali i naglašava da će se uprkos svim poteškoćama boriti do kraja da se sazna istina o ubistvu njenog supruga.

Otkako je sa sinom napustila Kosovsku Mitrovicu i preselila se u Beograd, Milena Ivanović nije dobijala nikakve informacije o toku istrage. Kako kaže, to je mnogo brine jer ima informacija o prebacivanju odgovornosti sa Prištine na Beograd.

- Treba se izaći sa konkretnim dokazima o ovom slučaju. Evo neko već godinu dana sve to zloupotrebljava, i mi kako njegova porodica još uvek ne znamo ko su ubice Olivera Ivanovića - kaže ona dodajući da nadu nikada ne gubi i da čvrsto veruje da će ubica ili ubice izaći pred lice pravde.

- Ja se borim za pravdu od onda kada je Oliver nepravedno uhapšen, pa se to nastalja i nakon njegovog ubistva. Verujem da tajne na ovom svetu ne mogu da postoje - dodaje Milena.

Ono što udovica Olivera Ivanovića ističe, najteže joj pada to što nakon svega njen sin mora da čita razne naslove po medijima.

- On je već veliki dečak i ja ne mogu da ga zaštitim. Dosta toga je prošao još dok je Oliver bio živ, i bio u zatvoru. Još kao mali susretao se sa ozbiljnim stvarima. On zna da njegovog tate nema više, i vidim da mu on svakog dana sve više nedostaje. Trudim se da što više pričamo o tome, da on ne zaključa u sebi bes i tugu - priča Ivanović, ističući da joj je nakon svega najvažnije da njen sin prebrodi sve to i izraste u kvalitetnog čoveka, istog onakvog, kaže, kakv je bio njegov otac.

Na kraju 2018. godine kaže da još uvek sumira utiske svega što joj se desilo, jer i dalje ne može da veruje gde se i u kavim okolnostima sada nalazi.

Foto: Tanjug

Kaže da joj se „život promenio iz korena“, i da se još uvek navikava na novi grad, posao, način života, ali kaže i osude na koje i danas nailazi nakon svega.

- Promenila sam ceo život, došla sam u veći grad, dobila sam posao u ministarstvu koji mi je ponuđen. To je jedina stvar koja mi je ponuđena kada sam napustila Kosvsku Mitrovicu i naravno da sam prihvatila. Sa decom sam nastvaila da živim i da se borim onako kako bi Oliver tražio od mene - kaže ona i dodaje da je nekon preseljenja i novog posla često dobijala optužbe na koje, kaže, ne želi da se obazire.

- Ja nisam ničiji politički predstavnik, nemam leđa i ne prestavljam nikavog političara. Ti napadi nisu fer. Ja sam samo supruga Olivera Ivanovića i Bogdanova majka i to je sve - kaže ona.

Milena za naš portal priča da je njen život borba, jer kako kaže sa Oliverom se borila za njihovu ljubav, kada su se izborili i dobili dete, počele su da se dešavaju druge stvari koje su ponovo od nje iziskivale borbenost.

- To je ljubav koja će živeti zauvek, ne zanima me šta ljudi misle ili pričaju. Nakon svega, ja sam sa sedmogodišnjim detetom sama došla u novi grad i ostavila sve iza sebe. Posao koji sam dobila je višestruko bio značajan za mene, pa sam i zahvalna onima koji su mi taj posao ponudili - priča ona i kaže da je pogađa da posle svega se susreće sa osudama onih koji nisu nikada pokazali nikakvu empatiju za njeno trenutno stanje.

Ona isiče da joj je podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića višestruko značila.

- On je neko ko je uvek bio tu, u svakom trenutku. On je neko na koga možete da raučunate. Najteža stvar koja se desila, posle svega, je da osetite da ste sami i da nemate na koga da računate - kaže.

Sa pretnjama se suočavala odmah nakon ubisva supruga, kako objašnjava, samo zato što je postavila pitanje ko bi i zbog čega ubio Olivera Ivanovića.

- Kada sam pitala zašto bi Albancima bilo važno da ga ubiju ili stranicma, dobila sam pretnje jer očigleno im se nije dopalo to što sam pitala. Očigledno sam pogodila neku pravu žicu, što je njih pogodila. Zbog toga se nisam usudila da sa detetom odem na Kosovo, imali smo neke obaveze zbog kojih smo morali da idemo, ali nisam se usudila - rekla je ona.

Marijana Janković

#Kosovo i Metohija

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'