AKTUELNO

Jedan od prioriteta Srbije jeste briga o osobama sa invaliditetom i unapređenje njihovog položaja i uslova za život, a u toj oblasti Srbija je sledila i primere dobre prakse iz Rusije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević se sastao sa ruskim kolegom ministrom Maksimom Topilinom tokom dvodnevne posete Moskvi i poručio da je cilj Vlade Srbije da stvori moderno društvo u kom neće postojati nijedan oblik diskriminacije.

- Osobe sa invaliditetom posmatramo kao ravnopravne članove društva, a njihov položaj kao pitanje ljudskih prava - rekao je Đorđević.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je naveo da je po uzoru na svog ruskog kolegu izradio i vizitkarte štampane na Brajevom pismu.

Đorđević je na sastanku sa Topilinom istakao važnost dobrih odnosa Ruske Federacije i Republike Srbije, te da je razmena iskustava dve prijateljske zemlje u različitim oblastima od izuzetne važnosti za Srbiju.

Ministri su, kako se dodaje, razgovarali i o položaju radnika i dolasku investitora iz Rusije u Srbiju, a ministar Đorđević je istakao da je važno da radnici budu zaštićeni, a poslodavci zadovoljni, što će stvoriti dobru klimu za poslovanje i investiranje.

Očekujemo da prilikom zvanične posete predsednika Vladimira Putina Srbiji bude potpisano više zvaničnih sporazuma između resornih ministarstava dveju zemalja - rekao je Đorđević.

#Invaliditet

#Srbija

#Zoran Đorđević

'