AKTUELNO

Najpametnije je da ostanete kod kuće.

Beograđane tokom vikenda očekuje više od 30 centimetara snega, obelodanjeno je na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana u Skupštini grada, a kojom je predsedavao gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić. Tom prilikom se razgovaralo o spremnosti i merama koje će se preduzeti povodom snežnih padavina.

Radojičić je rekao da su ulice tretirane i pre padavina, kao i da su ekipe raspoređene po terenu.

Foto: Tanjug

- Više od 120 kamiona je napunjeno solju i posipanje je uveliko počelo. Od danas više od 1.600 radnika i 300 vozila će na beogradskim ulicama u sve tri smene voditi računa da Beograd funkcioniše najbolje moguće – rekao je gradonačelnik.

Tokom sednice saradnici su ga obavestili da su komunalne službe spremne i koordinisane, s obzirom na to da se tokom vikenda očekuje više od 30 centimetara snega.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik je istakao da će rasporediti svoje saradnike po svim važnim punktovima, da će se ujutru redovno proveravati stanje na ključnim lokacijama i da u svakom trenutku moramo biti sigurni da sistem funkcioniše.

- Beograd jeste spreman, ali moramo biti realni. S obzirom na količinu padavina problemi se mogu očekivati posebno u saobraćaju koji će biti otežan jer će sneg padati i u špicu. Zbog toga apelujem na građane da budu strpljivi, a na vozače da prednost u kretanju daju vozilima komunalnih službi, kako bi sve aktivnosti na vreme bile urađene – kaže Radojičić.

Foto: Beta

Sednici Štaba za vanredne situacije prisustvovali su predstavnici gradskih preduzeća i sekretarijata.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'