AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće četiri stepena Celzijusa.

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, u većini krajeva mestimično sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 20 centimetara, na severu i zapadu lokalno više, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na jugu, jugoistoku i Timočkoj Krajini kiša će se ponegde lediti na tlu uz stvaranje poledice.

Foto: Tanjug

Duvaće slab i umeren vetar, u donjem Podunavlju i južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva do jedan a najviša dnevna od nula do četiri stepena Celzijusa.

U Beogradu će danas biti oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće oko minus jedan a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

U Srbiji će do srede biti oblačno i hladno mestimično sa snegom, na jugu i istoku u ponedeljak sa kišom i susnežicom uz lokalno stvaranje poledice. U jutarnjim satima biće slab mraz, a dnevna temperatura u većini mesta biće oko 0 stepeni.

Foto: Tanjug

Zatim se do kraja narednog sedmodnevnog perioda očekuje suvo vreme uz postepeni porast temperature.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza:

Očekivana biometeorološka situacija i dalјe će nepovolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika, a posebna opreznost savetuje se reumatičarima i osobama sa srčanim obolјenjima. Tipične meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jakoj formi.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'