AKTUELNO

Borac za ljudska prva, direktor NVO,, Sigurna pozicija’’ Dejan Nestorović i voditelj druge međunarodne konferenciji u Novom Sadu, ,,Inovativni projekti u bjuti industriji’’na kojoj je učestovalo preko stotinu uspešnih žena iz Srbije, regiona i EU, izjavio je za Pink.rs da su naše žene pokazale i dokazale da su institucije u svakom segmentu našeg društva.

Nestorović kaže da je zahvaljujući sadašnjoj odgovornoj politici, položaj žena je znatno unapređen u Srbiji.

- Naše žene su lideri,na Balkanu. Ako, pogledate statistiku,i sve ostale pokazatelje u poslednjih par godina, žene u Srbiji, se nalaze na svim vodećim pozicijama, što je gotovo ekvivaletno sa razvijenim i modernim zemljama u EU. Politika, bankarski sistem, mediji,zdravstvo, privatne kompanije, žene su preuzele lidersku poziciju.Naravno,da se još mnogo mora raditi na poboljšanju položaja i prava žena u malim sredinama,i medju osetljivim grupama - kaže Nestorović i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

Pozicija jake žene, na Balkanu, nosi sa sobom i neku dozu neprijatnosti, jer izlazimo iz tradicionalističko uredjenog društva, naprednim koracima ka modernom i razvijenom sistemu, što ima za posledicu često napad na poziciju žene, a time i kršenje njenih osnovnih ljudskih prava. Svedoci, smo vrlo neprijatnih napada, na novinarke i žene u politici, koje postaje žrtve sužene i iracionalne svesti,ljudi koji žele da unazade Srbiji,i vrate nas u daleku retrogradnu prošlost, kada je naša zemlja ekonomski opljačkana i degradirana lažnim obećanjima - naveo je Nestorović.

Foto: Privatna arhiva/Pink.rs

- Upravo, ti isti su pričali o demokratiji,evropskim vrednostima,ali samo na jeziku, dok su im novac i moć bili u srcu i u džepovima. Ali, to više danas nije moguće,jer Srbija svakim danom korača ka boljoj i stabilnoj budućnosti, zahvaljujući sadašnjoj odgovrnoj državnoj politici - kaže Dejan Nestorović za Pink.rs.

#Dejan Nestorović

'