AKTUELNO

Očekuje seda bude još 2.000 mesta, što znači da ćemo osloboditi kapacitete u ostalim vrtićima u gradu, rekao je zamenik gradonačelnika.

Od naredne godine sva Javna komunalna preduzeća, koja broje više od 1.000 zaposlenih, dobiće vrtiće u kojima će ići deca zaposlenih. Takođe, ideja gradske uprave je da se otvori i jedan vrtić u okviru Gradske uprave u ulici Kraljice Marije br.1.

Kako zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, kaže, cilj ove odluke je da se podigne kvalitet života zaposlenih u ovim javnim institucijama.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, namena ovih vrtića neće biti samo za decu zaposlenih, već ukoliko kapaciteti dozvole, deca iz komšiluka će takođe moći da idu u ove vrtiće.

- Ukoliko bude mesta, tu će moći da idu i deca čiji roditelji nisu zaposleni u ovim preduzećima, ali žive u blizini. Očekujemo da ćemo na ovaj način dobiti još 2.000 mesta u vrtićima - kaže Vesić objašnjavajući da će se na ovaj način olakšati kapaciteti ostalih vrtića u gradu.

"Vrabac" na proleće prevozi Beograđane pešačkom zonom

Beograđani će na proleće dobiti prototip električnog autobusa “Vrabac“ koji će saobraćati pešačkom zonom centra grada. Na ovaj način svako ko želi, moći će da grad pogleda iz malo drugačijeg ugla. - Ovi električni autobusi prevoziće ljude potpuno besplatno, a na ovaj način Beograd će se približiti mnogim evropskim metropolama - rekao je Vesić.

Foto: TvPink Printscreen

Toplane, Vodovod, Parking servis, Zelenilo su preduzeća gde se očekuju ovi vrtići, ali Vesić naglašava da će se uzeti u obzir i sva ostala preduzeća sa preko 1.000 zaposlenih dobiće svoje vrtiće takođe.

Kako Vesić kaže, očekuje se da i Uprava grada Beograda dobije takođe jedan vrtić.

- Nadam se da će naš primer slediti i Republička preduzeća, a da kasnije ovu praksu preuzmu i privatna preduzeća.

#Beograd

#Goran Vesić

#Vrtić

'