AKTUELNO

Više neće biti problema!

Fejsbuk je nakon prošlogodišnjih predsedničkih izbora u Americi dao obećanje da će sprečiti širenje lažnih vesti, pa je sada predstavio i svoje novo rešenje za ovaj problem.

Popularna društvena mreža počela je da testira novu opciju koja će korisnicima dati dodatni kontekst oko članaka koje čitaju na News Feedu, kako bi bili informisaniji šta dele, čemu veruju i šta čitaju.

Oni koje je Fejsbuk odabrao za test, iznad naslova članaka će videti malo slovo "i". Klikom na njega dobiće puno dodatnih informacija, poput podataka o izdavaču koje povlače s Fejsbuka i drugih izvora, ali tu će biti i druge priče povezane s istom temom ili podaci o tome kako se članak deli na Facebooku, odnosno u kojim delovima sveta je popularan.

Ljudi su od Fejsbuka tražili više informacija o tome šta čitaju i ovo je najnoviji alat iz tima koji se mesecima bori protiv širenja lažnih vesti, problema koji je krenuo oko američkih izbora. Ovaj je test tek u svojim počecima, navode iz Fejsbuka i dodaju kako većina stranica neće videti nikakve promene.

Inače, sa problemima oko lažnih vesti Fejsbuk se suočio i nakon nedavne pucnjave u Las Vegasu.

#Facebook

#Nova opcija

'