AKTUELNO

Greška je, tvrde predstavnici ove društvene mreže, isparavljena.

Greška u Instagramovom API-u, sistemu za programiranje aplikacije, omogućila je, još uvek nepoznatim, hakerima da upadnu na Instagram naloge poznatih ličnosti i dođu do njihovih brojeva telefona i imejl adresa.

Iako je Instagram priznao da je "jedna ili više osoba ostvarila neovlašćen pristup većem broju profila visoko profilisanih Instagram korisnika i njihovim kontakt informacijama, koristeći bag u Instagramovom API-u", nisu želeli da navedu koje zvezde su bile na udaru hakera.

Ovo je način da provalite svaku šifru za Wi-Fi

Sigurno je da je na udaru bio profil američke pevačice i glumice Selene Gomez, koji prati više od 125 miliona korisnika Instagrama.

Na njenom profilu osvanule su fotografije golog Džastina Bibera, inače njenog bivšeg dečka.

Iz Instagrama ističu da su o hakerskom napadu obavestili sve korisnike koji imaju verifikovan profil i savetovali im da budu oprezni ako počnu da dobijaju pozive, SMS-ove ili imejlove sa nepoznatih brojeva.

Nije poznato da li su hakeri ciljali samo neke poznate osobe ili su svi vlasnici verifikovanih profila bili na udaru. Iz Instagrama ističu da je greška ispravljena i istražuju kako je do nje uopšte i došlo.

#Instagram

#haker

'