AKTUELNO

Evo šta su rešeni da spreče.

Fejsbuk je odlučio da posveti posebnu pažnju čuvanju profilnih fotografija. Kompanija je najavila promene koje bi trebalo da ograniče mogućnost kopiranja nečije slike sa profila. Namera je da se pruži više kontrole korisnicima nad svojom slikom i da se spreči da je neko drugi koristi bez njihovog pristanka.

Foto: Pixabay.com

Program počinje u Indiji, jer je upravo o toj državi krađa slika najčešća, ali Fejsbuk lako može ovo da proširiti na ceo svet ako se pokaže uspešnim, piše Mirror.

- U sklopu našeg istraživanja sa ljudima i sigurnosnim organizacijama u Indiji, čuli smo da neke žene ne žele da dele slike profila na kojima su njihova lica bilo gde na internetu jer su zabrinute šta bi se sve moglo učiniti sa njihovim fotografijama - objasnio je Arati Soman, menadžer u Fejsbuku.

Pročitajte još: SVI OSUDILI NOVU OPCIJU! Korisnici Instagrama BESNI: Da li je moguće da je društvena mreža omogućila OVO?!

Nove mere uključuju sprečavanje skidanja ili deljenja slika profila na Fejsbukovom Mesindžeru, sprečavanje snimanja slika ekrana na Androidu i stavljanje plavog ruba oko slike što bi trebalo da spreči skidanje.

Fejsbuk tvrdi da stavljanje okvira umanjuje veerovatnoću kopiranja slike za barem 75%.

Foto: Pixabay.com

- Ako neko posumnja da se njihova označena slika zloupotrebljava, mogu to da jave Fejsbuku i mi ćemo odlučiti da li je potrebno da je odstranimo iz naše zajednice - rekao je Soman.

“Nadamo se da ćemo ono što naučimo u Indiji, uskoro moći da primenimo i u drugim zemljama.”

#Društvene mreže

#Facebook

#Fotografija

'