AKTUELNO

Ovo će, kako ističu stručnjaci, poboljšati kvalitet sadržaja.

Svi koji planiraju da se ozbiljno bave Jutjub produkcijom moraće da sačekaju na prvu isplatu, jer ta Gugl video mreža više neće isplaćivati autore dok kanal ne dostigne 10.000 pregleda.

Ovo je jasan signal da Jutjub želi da monetizuje samo kanale koji imaju određeni broj pretplatnika i određeni broj pregleda i da ne želi da plaća svima, što je do sada bio slučaj, ako korisnik ima otvorene alate za zaradu i druge Gugl servise za unovčavanje Jutjub pregleda.

Foto: Pixabay.com

Čak i u slučaju da je kanal dostigao traženi minimum pregleda, Jutjub će ga nakon toga pregledati i ako odluči da je sadržaj u redu, kanal će biti uključen u Partnerski program.

Jutjub napominje u blog objavi da je ovaj korak uveden kako bi se stalo na put velikom broju „malih kanala“ koji se ubrzano pojavljuju, a kreiraju ih korisnici u velikom broju, pod istim Gugl nalogom, kako bi ubrzali isplatu od pregleda, ne mareći za sadržaj i ne posvećujući mu dovoljno pažnje.

Pročitajte još: KORISNE PROMENE: Instagram konačno UVEO OPCIJE koje su svi dugo čekali

Ovo je još jedan način, veruju u Jutjub mreži, da se poboljša kvalitet sadržaja i da kreatori ozbiljnije shvate napore koje Jutjub čini kako bi im omogućio nesmetan rad.

#Novac

#Youtube

#snimak

'