AKTUELNO

Tviter i Blumberg pokreću zajedno striming kanal vesti.

Društvena mreža Tviter priprema u saradnji sa medijskom kućom Blumberg 24-časovni striming kanal vesti, u okviru ekspanzije svog video poslovanja.

Kako se navodi u saopštenju ove dve kompanije, novi striming kanal će "udružiti ogromne globalne uredničke i novinske mogućnosti Blumberga s digitalnom snagom Tvitera".

Striming kanal, koji treba da bude pokrenut kasnije ove godine, uključiće sadržaje koje generišu korisnici Tvitera, a koje će proveravati i verifikovati Blumbergovi urednici, uz lajv video izveštaje novinara te novinske kuće.

Majkl Blumberg, osnivač servisa finansijskih vesti i informacija i bivši gradonačelnik Njujorka i glavni izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi, juče su zajedno najavili ovaj projekat na konferenciji za medije u Njujorku.

Kako se navodi, ovaj novitet je nastao iz razloga što današnji globalni korisnik vesti želi i traži više od onoga što je trenutno dostupno.

- Sa ovom novom mrežom nastojimo da ponovo inoviramo digitalni doživljaj vesti iz prve ruke - istakao je Džastin Smit, generalni direktor kompanije "Blumberg Media".

Foto: Printscreen Youtube

Tviterov glavni menadžer za poslovanje Antoni Noto je naveo u saopštenju da "Tviterova brzina i ogromna globalna mreža sadržaja i komentara, uz visok kvalitet i strogo uredništvo Blumberga, predstavljaju jedinstvenu i moćnu kombinaciju".

Ovaj servis doneće povlastice Tviteru jer bi mogao da mu poveća korisničku bazu, koja je, usled konkurentskih društvenih mreža, u poslednje vreme usporila rast.

Posle najave ovog projekta, akcije Tvitera su skočile za 6,4 odsto.

#Džastin Smit

#Majkl Blumberg

#Tviter

'