AKTUELNO

Ovo obaveštenje je uznemirilo milione.

Korisnicima WhatsApp i Messenger aplikacija počeli su da dobijaju poruke o naplati usluga. Naime, poruku treba proslediti, inače će korisnik morati da počne da plaća svaku poruku koju šalje prijateljima.

Ako ne kopira sadržaj poruke, aplikacije će pretpostaviti da nisu redovni korisnici i počeće da im naplaćuju svoje usluge.

- Od subote će Facebook početi da naplaćuju svoje usluge. Ako imate barem 10 prijatelja na našoj društvenoj mreži, prosledite im ovu poruku. Na taj način ćemo znati da ste aktivan korisnik, a vaš profil će postati plav i ostati besplatan. Poruke će se od subote naplaćivati sa 0,01 dolar - piše u poruci koja se proširila.

Poruka za WhatsApp je identičnog sadržaja, samo što se odnosi na ovu aplikaciju. Poruka je, naravno, potpuno neistinita, pa ni Facebook ni WhatsApp neće početi da naplaćuju svoje usluge.

Obe aplikacije će ostati potpuno besplatne, što i moraju biti, budući da je Fejsbukov poslovni model takav da prikuplja podatke o korisnicima, koje, potom, koristi kako bi oglašivačima naplatio reklamiranje.

I. P.

#Aplikacije za mobilni telefon

#Facebook

#Korisnik

#Messenger

#Mobilni telefon

#WhatsApp

'