separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Brnabić: U poslednje četiri godine izgrađeno 160 km autoputeva (FOTO)


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina, gde je istakla da je u poslednje četiri godine izgrađeno 160 kilometara autoputeva, uz dosta lokalnih saobraćajnica, a da će do kraja ove godine biti završeno još oko 30 kilometara autoputeva.


- Važni su putevi, bili oni veliki ili mali, da dovodimo investitore, da biste vi otvarali svoje firme, da imamo više radnih mesta, veće plate - poručila je Brnabić okupljenim građanima na otvaranju nove saobraćajnice.

Kako je rekla, u poslednje četiri godine izgrađeno je više autoputeva, nego u poslednjih 35 godina.

- U poslednje četiri godine izgrađeno je 160 kilometara autoputeva, da ne kažem koliko je lokalnih saobraćajnica urađeno, koje su važne za građane svake opštine, a do kraja godine završićemo još oko 30 kilometara autoputeva -istakla je Brnabić.

Autor: Tanjug

Obilaznica je važna, pre svega, zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kaže u Kovinu, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

Saobraćajnica je duga 5,1 kolimetar, a u nju je uloženo 400 miliona dinara.

Premijerka je istakla da, iako bi neko možda mogao da kaže da je to mali projekat, od oko četiri miliona evra, za Vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

- Nastavićemo ovako da radimo, na svakom projketu kao da je najveći, jer je to važno za bolji kvalitet života svih građana - podvukla je premijerka.

Ponovila je da se vode razgovori sa 21 potencijalnim investitorom, koji bi došli u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta i istakla da će se vlada truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu.

- Svaki put kada razgovaram sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o investicijama i infrastrukturnim projektima, on mi da jednu poruku - misli na Banat, podigni Banat na noge. To je savet koji mi je dao, posao koji ji je preda mnom i jedan od prioriteta vlade - rekla je Brnabić.

Premijerka je danas razgovarala i sa predstavnicima opštine Kovin, koji su joj izneli sve projekte koje opština radi ili planira da radi, u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta i poručila da će im vlada pružiti podršku.

Izgradnja slobodne zone u Smederevu 2019. godine

Brnabić je  izjavila da je završen nacrt Master plana za izgradnju kinesko-srpske slobodne zone u Smederevu, koji bi do kraja godine trebalo da bude usvojen u smederevskoj skupštini, kako bi njena izgradnja počela 2019. godine. Brnabcih je istakla da bi zona trebalo da bude završena do 2022. godine, ali da će već prva faza doneti 2.300 novih radnih mesta.

Autor: Tanjug

- Ogromna je zona. Treba da je završimo do 2022. godine alli u prvoj fazi te kinesko -srpske slobodne zone - to je 2.300 radnih mesta - rekla je Brnabić u Kovinu gde je otvorila obilaznicu oko Bvaništa.

- Upravo će radna mesta u toj novoj zoni biti važna i za žitelje Kovina - podvukla je Brnabić.

Ona je podsetila da je vlada, nakon dolaska HBIS-a u Železaru Smederevo, nastavila razgovore sa kineskim partnerima, a Ministarstvo privrede potpisalo sporazum o saradnji za izgradnju kinesko - srpske slobodne zone u Smederevu.

- Nastavljamo da radimo svi zajedno, da izgradimo Srbiju, da je podignemo na noge i nastavimo putem kojim idemo - rekla je Brnabić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti