separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Na ulicama srpske prestonice 25 autobusa najnovije generacije


Kompanija Arriva Litas predstavila je danas 25 novih autobusa sa motorima standarda evro 6 najnovije generacije, koji će saobraćati u okviru javnog gradskog prevoza u Beogradu.


Autobusi opremljeni dizel motorima najnovije generacije doprinose smanjenju emisije azotnih oksida do 67 odsto u poređenju sa evro 5 motorom. 

Nova vozila odlikuju savremeni klimatizovani sistemi i monitori za pružanje informacija, a kapacitet autobusa je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta. Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji doprinose i kontroli potrošnje goriva. 

Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti. Kompanija Arriva Litas, deo Deutsće Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, proširila je vozni park u Beogradu i uvela u gradski saobraćaj 25 novih autobusa. 

Nova vozila su predstavljena na ceremoniji koja je održana u poslovnoj jedinici kompanije Arriva Litas u Beogradu, saopštila je kompanija. Svi autobusi imaju i rampu za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan.

 Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli. 

- Kao kompanija koja je posvećena unapređenju kvaliteta prevoza putnika, konstantno radimo na zadovoljenju potreba svih korisnika, sa fokusom na bezbednost, brigu o životnoj sredini i primenu novih tehnologija. Nakon što smo u saobraćaj uveli prvo vozilo sa evro 6 motorom proizvedeno u Srbiji, nastavljamo sa daljim unapređenjem kvaliteta prevoza sa novih 25 vozila koje odlikuju motori najnovije generacije - istakao je generalni direktor kompanije Arriva Litas Dejan Bogunović.

U skladu sa globalnom Arriva strategijom "Putovanje do zelene destinacije", čiji je cilj ušteda resursa u četiri segmenta - voda, gorivo, otpad i energija, dopunom voznog parka u Srbiji dajemo i doprinos u očuvanju okoline i poboljšanju kvaliteta života građana, rekao je on.

Vozni park Arrive ima 20 vozila vozila sa evro 6 motorom. Novi savremeno opremljeni autobusi su marke Temsa Avenue LF (low floor) 8, vodećeg turskog proizvođača, koji je u Srbiji prisutan od 2006. godine, a koje zastupa Mašinopromet i koji je putem tendera ponudio najbolje uslove. 

Dopunjeni vozni park kompanije Arriva omogućiće modernizaciju procesa rada u javnom gradskom saobraćajnom sistemu, pružajući siguran, tačan prevoz i visoki kvalitet usluga za sve putnike. 

Nezavisno istraživanje Udruženja vodećih britanskih autobuskih kompanija Greener Journeys pokazalo je da je autobus čistija alternativa u odnosu na putnička vozila, s obzirom na to da jedan autobus može da zameni 40 putničkih automobila u saobraćaju. 

Autobusi su nezamenljiv deo rešenja problema zakrčenja saobraćaja u urbanim sredinama. Bez autobusa, zakrčenja u centrima gradova bila bi 21 odsto veća u vreme špica.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti