AKTUELNO

Na Sajmu automehanike u Frankfurtu, prvi put, na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima potpisanog između Pokrajinske vlade i osam gradova, Novog Sada, Pančeva, Subotice, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Vršca i Sremske Mitrovice, predstavljaju se privredni potencijali iz oblasti automobilske industrije.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravi u radnoj poseti Frankfurtu, u okviru koje je danas posetio objedinjen štand AP Vojvodine, na kome se predstavljaju Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka i domaće kompanije iz sektora automobilske industrije.

- Učešće na ovom sajmu predstavlja značajne mogućnosti za promociju privrede naše zemlje i pronalazak potencijalnih investitora u oblasti automobilske industrije, koja je prepoznata kao jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj pokrajine - ocenio je Mirović nakon obilaska sajma i podsetio da je Pokrajinska vlada podržala model zajedničkog predstavljanja privrednika na međunarodnim sajmovima sa 50 miliona dinara.

Mirović je najavio da će u narednim danima biti potpisan ugovor o novoj direktnoj investiciji u opštini Kula sa nemačkom kompanijom iz oblasti automobilske industrije.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Sa nama su i gradovi Pančevo i Zrenjanin koji predstavljaju potencijale za nova ulaganja u indistrijskim zonama a čiju je izgradnju i opremanje finansirala Pokrajinska vlada - rekao je  Mirović

On je pozvao investitore da ulažu u pokrajinu jer je, kako je rekao, Republika Srbija, danas, zemlja stabilnosti i ekonomskog razvoja, a AP Vojvodina sigurno mesto za ulaganje.

Istakavši da je SR Nemačka među najznačajnijim partnerima AP Vojvodine, Mirović podsetio je da nemačke kompanije zapošljavaju 18.000 radnika, te dodao da je robna razmena u prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana za oko 30 odsto.

- Naš cilj je da održimo nivo direktnih nemačkih investicija u pokrajini - izjavio je  Mirović.

Međunarodni sajam automehanike u Frankfurtu okuplja 1000 izlagača iz više od 30 zemalja i predstavlja najznačajniju smotru dostignuća u autoindustriji.

#Frankfurt

#Igor Mirović

'