separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

RODITELJI OPREZ! Školama kruži nova BRUTALNA IGRA! (VIDEO)


Školama u Srbiji kruži nova nasilna igra - "Izazov". Ova igra podrazumeva da grupa nedelju dana maltretira jednog učenika koji ne sme nikome da se požali. Igra je prilično brutalna i može imati i ozbiljne posledice.


 Milja Krivokuća iz Grupe za zaštitu za Televiziju Pink kaže da kaže da postoje saznanja o ovoj igri, ali da nema zvaničnih prijava. 

- Oduvek je bilo problema vezanih za uticaj grupe na vršnjaka, možda to nije bilo toliko vidljivo i drastično - rekla je Krivokuća i dodala da će deca, ako im nisu jasno postavljene granice prirodno pokušati da ih pomere.

 Kako je napomenila sistem vrednosti je promenjen i važnu ulogu imaju rotitelji i način vaspitanja.

Autor: RTV Pink

- Naša deca kao da traže više uzbuđenja. Previše su izloženi različitim vidovima stimulacije i negde možda njihovo vreme nije kavlitetno organizovano - navela je Krivokuća.

Prema njenim rečima, za ovakve situacije se ne saznaje tako što se deca povere roditeljima, već tako što roditelji primete neku promenu ili povrede. 

- To nas navodi da se zapitamo koliko nam deca veruju. To je signal odraslima da i pre škole neguju poverenje sa decom. Takođe, kada razgovaraju o školi, moraju postavljati konkrtetna i jasna pitanja - istakla je ona. 

Krivokuća je istakla da roditelji, ako imaju saznanja, ne bi smeli da reaguju dramtično, da ne krenu sa nekom vrstom pretnji i kažnjavanja. - Panika nikome nije donela rešenje. Važno je da odrasli ozbiljno shvate situaciju, ali da mirno reaguju - istakla je ona.

 Školski psiholog Branka Tišma je gostujući u emisji “Novo jutro” rekla da je “Izazov” jedna od varijanti igrara koje postoje već duže vreme. 

Autor: RTV Pink

- I ranije je bilo igara koje su podrazumevale maltretiranje, ponižavanje i nasilje, nad vršnjacima, gde oni kriju od ostalih da se to dešava - dodala je ona. 

- Najčešće se deca nikome ne poveravaju, ti izazovi bivaju sve strašniji i strašnijii. Deca nemaju odnos koliko strašno kada zbog nekoga rade nešto, nemaju meru...- rekla je Tišma. 

Prema njenim rečima, roditelji prečesto kritikuju decu, nemaju dovoljno vremena za njih.

 - Odnos između roditelja i deteta mora da se neguje. Moramo zaista biti sa decom. Imamo pojavu da deca danas vole da idu kod psihologa jer ih neko sluša i čuje - primetila je Tišma i istakla da roditelji moraju reagovati na svaku promenu u ponašanju. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti