AKTUELNO

Regionalna turistička manifestacija "Dani ludaje" biće održana u Kikindi ove godine, u periodu od 20. do 23. septembra, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije.

Tu manifestaciju je Turistička organizacija Srbije proglasila za najbolji događaj tog tipa u prošloj godini, a predsednica Skupštine Grada Kikinde Stanislava Hrnjak podseća da je se održava već 33 godine i da se iz decenije u deceniju neprestano razvija, dopunjava i programski širi.

- Radeći na njoj i na njenoj promociji neprestano smo sticali nove prijatelje i sa njima se udružili kroz nove ideje, kako bismo ono što imamo da ponudimo u našem gradu, a to su sadržaji koji se oslanjaju na tradiciju i kulturu naroda koji živi u Kikindi, objedinili u jedan lepi program koji traje četiri dana - izjavila je Hrnjak.

Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam Grada Kikinde kaže da "Dane ludaje" svake godine poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, i da je postala simbol manifestacionog turizma, zanimljiva za posetioce iz cele Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke i Bugarske, koji su ne samo gosti već i učesnici programa.

- Prošle godine je u vreme trajanja "Dana ludaje" zabeleženo više od 10.000 prelazaka iz Rumunije na novootvorenom graničnom prelazu Nakovo-Lunga - izjavila je Mirkov.

Manifestacija je koncipirana kao gastronomski događaj, koji u brojnim pratećim programima, ove godine ima raznovrsnu selekciju kulturnih, sportskih, takmičarskih i izložbenih događaja.

Zvanična boja manifestacije je narandžasta koja simbolizuje "ludaju", bundevu koja se vekovima uzgaja na poljima oko Kikinde.

#Kikinda

'