AKTUELNO

Ministar odbrane je, na sastanku sa Andrejom Bojcovim, istakao da je uveren u dodatno jačanje sveukupnih odnosa između Srbije i Rusije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojno-tehniču saradnju Rusije Andrejom Bojcovim i istakao da je zadovoljan zbog jačanja saradnje u oblasti odbrane između dve države.

Sastanak je usledio po završetku Trećeg zasedanja srpsko-ruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju, započetog 20. juna ove godine, prisustvovao mu je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Vulin je istakao da mu je čast što je ove godine više puta boravio u Rusiji gde se susreo sa ministrom odbrane Šojguom i drugim ruskim visokim zvaničnicima.

Foto: Ministarstvo odbrane

Strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom je dalji razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje. Uveren sam da će nastavak zasedanja Međuvladine srpsko-ruske komisije za vojnotehničku saradnju dodatno doprineti jačanju sveukupnih odnosa između naših država - poručio je Vulin, napomenuvši da Srbija ne razmatra mogućnost uvođenja bilo kakvih sankcija Rusiji i da ceni što ruska strana pokazuje razumevanje naših težnji da ostvarimo dobre odnose sa zemljama i na Istoku i na Zapadu.

Andrej Bojcov, predsedavajući ruskog dela Međuvladine komisije je istakao konstataciju komisije da će, pored aktuelnih zajedničkih projekata, u narednom periodu obe strane pružiti punu podršku da se postojeći pozitivni trend nastavi i proširi opseg saradnje. Treće po redu zasedanje srpsko-ruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju održano je u Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane u periodu od 20. do 21. juna 2018. godine.

Foto: Ministarstvo odbrane

Pored članova komisije zasedanju su prisustvovali i predstavnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kompanije JP Jugoimport-SDPR i kompanija iz Ruske Federacije koje neposredno učestvuju u realizaciji dogovorenih aktivnosti.

Tokom zasedanja analizirane su dosadašnje aktivnosti i dogovoreni dalji koraci u skladu sa Planom vojnotehničke saradnje, koje se tiču nabavke, remonta i modernizacije sredstava naoružanja i vojne opreme za potrebe srpske strane, kao i međusobno proširenje isporuka proizvoda odbrambene industrije, navodi se u saopštenju.

#Aleksandar Vulin

#Rusija

'