AKTUELNO

Svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihailovu ulicu, danas je počelo obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Defile i nastup orkestara izazvali su veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, a najmlađima su konji bili posebna atrakcija. Centralna manifestacija povodom Dana MUP-a i Dana policije, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da će ispred Skupštine u defileu učestvovati 1.200 policijskih službenika i oko 200 vozila različite namene koji će pokazati ono sa čime raspolažemo.

Foto: Tanjug

Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević rekao je da će ispred Skupštine Srbije biti predstavljene sve organizacione jedinice MUP-a, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike.

Pre toga, pripadnici MUP-a će u Pionirskom parku na taktičko tehniekom zboru prikazati svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima, koji će moai da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije.

Proslava Dana MUP-a i Dana policije završiće se večeras na Kalemegdanskoj promenadi koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača.

Foto: Tanjug

Svečanost MUP-a počela sečenjem kolača i polaganjem venaca

Svečanost obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave Ministarstva - Svete Trojice tradicionalno je danas započeta sečenjem slavskog kolača u kabinetu ministra policije i polaganjem venaca na spomen ploču prvom ministru srpske policije Jakovu Nenadoviću. Direktor policije Vladimir Rebić položio je venac na spomen obeležje Čukur česma, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu, saopštio je MUP. Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio je venac na spomen ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću. Ceremoniji sečenja slavskog kolača prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Rebić i drugi rukovodioci Ministarstva.

#MUP Republike Srbije

'