AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na afsaltiranju puta Posavski partizani u naselju Vranić koji direktno povezuje opštine Barajevo i Obrenovac, a posredno i Čukaricu.

U pitanju je deonica duga 5,7 kilometara, široka oko 5 metara, a prema rečima Vesića vrednost radova će iznositi više od 90 miliona dinara, što je više od 750.000 evra.

Vesić je napomenuo da put Posavski partizani nikada nije bio asfaltiran i pogodan za korišćenje.

- Gradeći puteve na teritoriji Beograda, ušli smo u novu fazu koja se u Beogradu nije radila zaista dugo, a to znači da smo osim rekonstrukcije postojećih puteva počeli da radimo i potpuno nove puteve. Radimo potpuno nove saobraćajnice koje treba da olakšaju život građanima - naveo je gradski menadžer.

S tim u vezi, on je između ostalog naveo i da je urađena i nova saobraćajnica koja spaja Malu moštanicu i Rutku odnosno opštine Obrenovac i Čukaricu.

Foto: Tanjug

Vesić je naglasio da će grad Beograd odvajati monog više sredstava za rekonstruisanje puteva i ulica jer je, kako je dodao, putna mreža na teritoriji glavnog grada u veoma lošem stanju jer se tu decenijama nije ulagalo.

- To znači da ćemo morati da radimo mnogo više - rekao je Vesić i dodao da je već ove godine napravljen veliki iskorak u odnosu na prethodni period.

Navodeći da se zapostavljaju velike gradske saobraćajnice, on je rekao da će više novca biti uloženo u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih puteva u prigradskim naseljima.

Osvrnuvši se na kritike da gradska vlast radi samo za vreme izbora on je poručio:

- Radili smo i pre izbora, radili smo i posle izbora i radićemo i naredne četiri godine svaki dan kako bi građanima bilo bolje, jer jedino što je važno u politici, to je da građanima bude bolje - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je rekao da su radovi na putu Posavski partizani dokaz da se izvanrednom međuopštinskom saradnjom može brže i lakše doći do ostvarenja ciljeva i poboljšanja uslova života sugrađana.

- Koristim priliku da se zahvalim gradskom menadžeru koji je uvek imao razumevanja za nas i po pitanju sredstava i vremena koje uvek nađe da obiđe opštinu Barajevo, kao i sve prigradske opštine - rekao je Adamović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je izrazio zadovoljstvo zbog radova na putu Posavski partizani i dodao da ga posebno raduje kvalitet radova koji su predviđeni.

#Goran Vesić

#Saobraćaj

'