AKTUELNO

U okviru manifestacije biće održano takmičenje za najlepše i najtvrđe uskršnje jaje, a za pobednike su predviđene nagrade - prva nagrada bicikl, druga trotinet i treća lopta.

U Topčideru su danas organizovane Vaskršnje čarolije za decu i njihove roditelje u okviru kojih će biti održano takmičenje za najlepše i najtvrđe uskršnje jaje, a predsednica opštine Savski venac Irena Vujović kaže da je u planu da to postane tradicionalna manifestacija.

Vujović, koja je otvorila dvodnevnu manifestaciju u dvorištu restorana "Knežev lad" u Topčideru, rekla je da su organizatori opština Savski venac i Turistička organizacija te opštine, a da je za mališane i njihove roditelje predviđena radionica u okviru koje će oslikavati uskršnja jaja, kao i zabavni program.

Foto: Tanjug

- Svakako ćemo se truditi da ukoliko dobro prođe i građani Savskog venca i deca pre svega budu zadovoljni, da Vaksršnje čarolije uvrstimo u red tradicionalnih manifestacija - navodi Vujović, koja se priključila deci i njihovim roditeljima u oslikavanju jaja.

Zahvalila je Predškolskoj ustanovi Savski venac koja se odazvala pozivu opštine da učestvuje u ovoj manifestaciji.

Foto: Tanjug

- Radionice će biti tokom čitavog dana i nadam se da će se lepo provesti pre svega najmlađi, a takođe i roditelji ili njihovi pratioci koji budu sa njima ovde - kaže Vujović za Tanjug.

Za danas je predviđen zabavni program uz maskote, klovnove, pesmu i pozorišnu predstavu, kao i takmičenje za najlepše jaje, dok će sutra biti organizovano takmičenje za najtvrđe uskršnje jaje. Vujović je rekla da će pobednici biti nagrađeni, a svim učesnicima će biti podeljeni slatkiši, igračke i baloni.

Predsednik Turističke organizacije Savski venac Jovica Stojković rekao je za Tanjug da su Vaskršnje čarolije porodična manifestacija, u kojoj roditelji i deca zajedno oslikavaju jaja. Danas je, kaže, organizovao takmičenje za najlepše jaje koje deca i njihovi roditelji donesu i za najlepše oslikano jaje na manifestaciji.

O pobedničkim uskršnjim jajima će odlučivati žiri, navodi Stojković, a za pobednike su predviđene nagrade - prva nagrada bicikl, druga trotinet i treća lopta.

#Irena Vujović

#Uskrs

'