AKTUELNO

Opština Vračar danas je, povodom Vaskrsa, prvi put organizovala humanitarnu manifestaciju ‘Dečji vaskršnji bazar’.

Gradski menadžer Goran Vesić istakao da je ovo jedna od niza manifestacija u Beogradu kojima se slavi najradosniji hrišćanski praznik. On je precizirao da će nakon dečje slikarske radionice biti održana aukcija oslikanih predmeta, te da je sav prihod od prodaje namenjen štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja “Dragutin Filipović Jusa”, koji se nalazi na teritoriji opštine Vračar.

- U susret velikom prazniku na ovaj način pokazujemo da vodimo računa da treba pomoći najugroženijima. Vaskrs treba da približi ljude Bogu i Boga ljudima, to je praznik praštanja, kada za sobom treba da ostavimo ružne misli, ali i da kao društvo pokažemo humanost - istakao je Vesić.

On je naveo da je Vračar za nas simbol svetog zbog najvećeg hrama i mesta gde su spaljene mošti Svetog Save.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković rekao je da je za predškolce predviđen raznovrstan, besplatan, zabavno-edukativan program, uz dečje predstave, maskote, nastup plesnih grupa i dečjeg hora, slikarske radionice i drugo.

On je najavio i da će na Vračaru za nekoliko meseci za oko 300 mališana biti otvorene jaslice, čime će se ispuniti dato obećanje i još jednom pokazati da su najmlađi najvažniji.

Pročitajte još: Nikodijević: Univerzitet u Beogradu konstantno napreduje

#Goran Vesić

#vaskršnji bazar

'