AKTUELNO

Prijavljivanje za takmičenje traje do 9. decembra.

Privredna komora Srbije (PKS) uputila je javni poziv predstavnicima mesne industrije u Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju za najbolju srpsku kobasicu od mesa sa domaćih farmi.

Cilj tog takmičenja je unapređenje konkurentnosti domaćih proizvođača, izgradnja brenda "srpska kobasica" i prepoznatljivosti domaćeg proizvoda od mesa sa potvrđenom dodatom vrednošću.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, takmičenje za najbolju srpsku kobasicu organizovano je po unapred definisanoj metodologiji i okvirnim uslovima tehnološkog postupka u saradnji sa Savetom tehnologa industrije mesa.

Dodaje se da će proizvodnja srpske kobasice, prema propisanim okvirnim uslovima, trajati od 12. do 22. decembra, a 23. decembra takmičari dostavljaju proizvode na procenu Komisiji, u Institut za higijenu i tehnologiju mesa.

Srpska kobasica standardno se proizvodi u Srbiji, ali ovaj proizvod do sada nije registrovan ni zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu. U skladu sa važećim propisom o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa, proizvod je klasifikovan u grupi grubo usitnjenih barenih kobasica.

S. M.

#Kobasica

#Srbija

#Takmičar

'