AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas novu operacionu salu u Vojnoj bolnici Niš i tom prilikom poručio da je ulaganje u vojno zdravstvoulaganje u kvalitet života svakog građanina Srbije.

Vulin je rekao da u Vojnoj bolnici Niš rade najbolji i najobrazovaniji stručnjaci sa najsavremenijom opremom, te da će vojska sa Ministarstvom odbrane nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo.

- Sve ovo je na raspolaganju civilima i svakom osiguraniku. Sve ovo je način da pomognemo u stvaranju boljeg života u Srbiji - zaključio je ministar.

Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik Jovica Stanojković naglasio je da se otvaranjem nove operacione sale znatno uvećava funkcionalnost i sposobnost Odeljenja za hirurgiju i izrazio zadovoljstvo što je pacijentima omogućen najsavremeniji način lečenja.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izrazio je zadovoljstvo završetkom prve faze radova u bolnici i najavio drugu fazu rekonstrukcije i opremanja Vojne bolnice Niš.

- Za naš grad je ovaj vid i nivo zdravstvene usluge i zaštite veoma značajan i mi kao Grad pružamo veliku podršku svemu tome - rekao je Bulatović.

U delu operacionog bloka u Odeljenju za hirurške bolesti Vojne bolnice Niš izvršena je adaptacija i uređena operaciona sala namenjena miniinvanzivnoj hirurgiji iz oblasti hirurgije zglobova.

Operaciona sala opremljena je video artroskopom sa pratećim setovima za određenu vrstu rekonstrukcije zglobova, a sastavni deo opreme čini i rentgen aparat.

#Bolnica

#Niš

#Vojska

'