AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uključiti u borbu za povećanje nataliteta u Srbiji.

Vulin je prilikom posete Vojnoj bolnici Niš rekao da je bela kuga jedan od najvećih problema u našoj zemlji na šta je, kaže, ukazao i predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić.

- U skladu sa njegovim naređenjima Vojska Srbije će kroz svoje mogućnostti učiniti sve da stimulišemo rađanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu - poručio je ministar.

Kako je naveo, Vojska Srbije je već odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Dodao je da će Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika od sada plaćati četiri pokušaja veštačke oplodnje i da će pomeriti starosnu granicu žene sa 42 godine na 44 godine.

- Isto tako, biće omogućeno da porodica, bez obzira da li ima jedno ili više dece, konkuriše za veštačku oplodnju za svako sledeće dete - objasnio je ministar.

Vulin je istakao da je zdravlje pripadnica sistema odbrane posebno značajno i da će biti uveden obavezan pregled svih pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije po pitanju raka dojke i raka grlića materice.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

#deca

'