AKTUELNO

Pod velom nuđenja usluga masaže, ali i onih direktnih oglasa poput "vatrena crna traži galantnog gospodina", najstariji zanat na svetu pomerio se sa mračnih ulica i parkova na društvene mreže i oglase.

Da bismo proverili ko stoji iza oglasa, novinari Pinka lažno su se predstavili i okrenuli nekoliko brojeva.

Pa je tako novinar Pinka rekao da zove povodom oglasa, a sa druge strane dobio je odgovor da se dotična osoba, koja nudi usluge, nalazi u Kaluđerici (naselje nadomak Beograda).

Foto: Printscreen

Na pitanje novinara da li se dolazi kod nje ili se negde nalazimo, usledio je odgovor koji je sve otkrio:

-Ne. Ima smeštaj, klasika je u pitanju. Pola sata je 50 evra i to je to.  Zovite samo pola sata pre nego što želite da dođete.

Za drugi oglas, koji je pozvao novinar Pinka, sagovornica je na pitanje da li se dolazi kod nje ili se nalaze negde odgovorila "kako god". A na pitanje koliko šta košta i šta podrazumevaju usluge?, pružateljka usluga je rekla:

- U pitanju je klasika, pola sata je 70 evra!

Devojke koje na ovaj način traže klijente ne javljaju se na skrivene brojeve, ne odgovaraju na SMS, a fotografije često postavljaju kao mamac, iako neretko izgledaju drugačije.

Foto: Printscreen

U posao najčešće ulaze iz borbe za čistu egzistenciju, a takvo degradiranje ličnosti ostavlja trajne emocijonalne i zdravstvene posledice, tvrde psiholozi.

- Na neki način je danas seks sve lakše i lakše dobiti, i to je na neki način zabrinjavajuće, jer ukazuje na jedan opšti pad morala u društvu i na neke neobuzdane seksualne slobode - rekao je psiholog dr Zoran Milivojević.

- Treba dekriminalizovati prostituciju. Ne možete vi da kažnjavate prostitutku, a njenom makrou u štampanim medijima zamračite lice da ga ne bi prepoznali. A ovu u celom izdanju kao od majke rođenu dajete na srednjim stranama tabloidnih novina - kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Foto: Printscreen

Stav javnosti je podeljen. Dok se jedni snažno opiru legalizovanju prostitucije, drugi u tome vide brojne prednosti i tvrde da trenutni krivični i prekršajni zakon ne rešava problem.

Ono što je sigurno jeste da adekvatno rešenje koje bi im, ako ne iskorenilo, onda bar ublažilo fatalne posledice, još nije pronađeno.

#Prostitucija

#Seks

'