AKTUELNO

Građani sa kojima je Vesić razgovarao, a koji žive u neposrednoj blizini gradilišta žalili su se prethodnih nedelja da imaju oštećenja na kućama i stanovima zbog izgradnje šoping mola.

Gradski menadžer Goran Vesić sastao se sa predstavnicima građana koji žive u neposrednoj blizini gradilišta šoping centra Ada mol i tom prilikom ih obavestio da će gradske vlasti obezbediti veštačenje, koje će pokazati da li su oni tom gradnjom oštećeni.

Veštčenje će izvesti Gradski zavod za veštačenje, kao najrelevantnija institucija u Srbiji i ona će taj posao započeti već sutra, rekao je Vesić.

Dodao je da će trošak veštačenja platiti grad.

Foto: Beograd.rs

- Kada se završi veštačenje znaćemo da li ima oštećenja koja su prouzrokovana građevinskim radovima na šoping molu ili ne. Ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova Grad Beograd će obezbediti da investitor i izvođač štetu poprave o svom trošku. I investiror i izvođač su ozbiljne kompanije i nemam nikakvu sumnju da će to da urade - rekao je Vesić građanima.

Vesić je obavestio građane o planovima Grada Beograda za razvoj kraja u kome žive posebno za razboj marine na Adi Ciganliji i Stare šećerane.

Građani sa kojima je Vesić razgovarao, a koji žive u neposrednoj blizini gradilišta žalili su se prethodnih nedelja da imaju oštećenja na kućama i stanovima zbog izgradnje šoping mola.

Goran Vesić je obavestio prisutne građane da su gradske i opštinske inspekcije postupili po svim zahtevima građana koji su se žalili i sproveli postupak u skladu sa zakonom.

- Kako problem nije rešen posle postupanja inspekcije odnosno kako građani misle da su oštećeni izgradnjom šoping mola grad Beograd će obezbediti da Gradski zavod za veštačenje, koji je najrelevantnija institucija u Srbiji, od sutra počinje da radi veštačenje - rekao je gradski menadžer.

Pročitajte još: Linija za prijavu rada na crno dala prve rezultate: Za dva dana čak 580 poziva!

#Beograd

#Goran Vesić

'