AKTUELNO

Nacrt zakona o udžbenicima koji predviđa uvođenje digitalnih udžbenika u završnoj je fazi, što podrazumeva da će oni biti obezbeđeni i srednjoškolcima, pripadnicima nacionalnih manjina.

Ovo je danas izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević na sastanku sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća, dodajući da će se zakon u skupstini naći na proleće.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva prosvete, Sarčević smatra da će novi zakon imati veliki značaj za obrazovanje hrvatske, ali i drugih nacionalnih manjina, te poručuje da je vreme za razgovor o osnivanju katedre za hrvatski jezik i o lektorima.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog veća ocenili su da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, te ukazali na potrebu povećanja broja srednjoškolskih profila na hrvatskom jeziku, uz opasku da ima poteškoća u vezi s jezičkom stručnošću kadrova koji predaju na hrvatskom jeziku.

Kopredsedavajući Međuvladinog mešovitog odbora Srbije i Hrvatske i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je da su otvorena pitanja više stvar dijaloga, nego izmene propisa.

Pročitajte još: Registrovano 2.119 slučajeva malih boginja u Srbiji: Samo za vikend zaražene 84 osobe!

#Mladen Šarčević

#knjiga

#škola

'