AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

SUNCE TUĐEG NEBA u Narodnom pozorištu!

Foto: Pixabay.com

Predstava "Sunce tuđeg neba", po tekstu Vesne Radusinović, u produkciji Teatra "Alfa", gostovaće večeras na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.  Priča počinje devedesetih godina prošlog veka, gde njen protagonista (Dragan Marinković Maca) na duhovit način, sa elementima crnog humora, saopštava svoje viđenje "bekstva" od ludila, rata i svih ostalih nemilih događaja kroz koji su prošli narodi s ovih prostora.

IGRAJ ZA ŽIVOT! Počinje festival elektronske muzike!

Foto: Pixabay.com

Festival elektronske muzike Dance4Life biće održan danas i sutra u Hali 5 Beogradskog sajma.  Dvodnevni humanitarni festival u ogranizaciji grupa prijatelja „Pošto život?“, „Beat“ i „4Manya“ okupiće najveće zvezde domaće klupske scene sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje mladića Marija Jurešića i kupovinu medicinskih aparata za lečenje obolelih u Srbiji.

DA SE UGREJETE: Sutra se održava 10. RAKIJA FEST!

Foto: Pixabay.com

U Mikser House-u sutra od 14 časova do ponoći, biće održan deseti Rakija fest – Balkan Urban Experience.  Jedinstveno gastronomsko iskustvo Rakija fest je susret tradicionalnog i modernog, mesto jedinstvene energije i odlične zabave. Hladnog decembarskog dana zagrejaće vas i kuvana rakija, razni delikatesi našeg podneblja, kao i slatki specijaliteti. Na festivalu će biti organizovan i muzički program, što u kombinaciji sa mnogobrojnim izlagačima rakije i balkanskog slow food-a, garantuje odličan provod.

POSEBNI PROGRAMI ZA MALIŠANE! Trg otvorenog srca!

Foto: Beta

"Trg otvorenog srca" biće svečano otvorena 3. decembra na Trgu republike.  Program "Trga otvorenog srca" u potpunosti je posvećen deci, a svakog vikenda, subotom i nedeljom od 12 do 14 sati, mališani će moći da uživaju u dečijim predstavama, nastupima mađioničara, žonglera i animatora, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra.

Počinje 59. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA

Foto: Pixabay.com

U Hali 4 Beogradskog sajma u nedelju Kinološki savez Srbije organizuje 59. CACIB Beograd – međunarodnu izložbu pasa svih rasa.  CACIB Beograd se održava dva puta godišnje – u proleće za početak i na jesen za kraj kinološke sezone. Za titulu najlepšeg psa izložbe redovno konkuriše oko hiljadu pasa (u katalog 59. CACIB-a upisano je 1087 pasa) iz preko 30 zemalja sveta. Pse ocenjuje više od 20 eminentnih međunarodnih kinoloških sudija, pa se CACIB Beograd visoko ceni u kinološkim krugovima.

I. P.

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

#Pozorište

#Predstava

#Pregled vesti

#Rakija

'