AKTUELNO

Projekat Senior kartica je način da se penzionerima kaže veliko hvala jer su gradili Beograd i zadužili nas i način da im se uzvrati i pokaže briga o njima, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se u projekat senior kartice uključilo oko 700 maloprodajnih objekata, a da će u narednih desetak dana biti uručena 200.000-ta senior kartica.

Mali je u Mladenovcu bio u kupovini sa penzionerkom Ružicom Tanasković, a zatim i posetio Klub za stare u toj opštini, gde je rekao da će ove godine u Mladenovcu biti otvoren još jedan takav klub.

Obećao je i da će sledeća fabrika, nakon "Meite" u Obrenovcu i turske fabrike u Lazarevcu, biti otvorena upravo u Mladenovcu.

Govoreći o projektu senior kartica, Mali je rekao da je do sada u njega uključeno oko 700 maloprodajnih objekata.

- Kada saberete kupovine u pojedinim prodavnicama, svaki dan se uštedi 1.000-2.000 dinara. To je skoro jedna penzija za godinu dana - rekao je Mali novinarima.

Foto: Beoinfo

To je, ističe, način da se penzionerima kaže veliko hvala jer su oni ti koji su gradili Mladenovac i Beograd, koji su nas zadužili i način da im se uzvrati i pokaže briga o njima.

- Vlada Srbije je radila na povećanju i povećala penzije, kako nas bolja budućnost čeka i penzije će se povećavati, a mi ćemo u gradu doprineti ovakvim projektima, poput senior kartice - rekao je Mali.

On je naveo da će u Mladenovcu biti otvoren još jedan klub za stare ove godine i naveo da je za prethodne tri i po godine u gradu otvoreno sedam takvih klubova.

U tom periodu, prema njegovim rečima, u Mladenovcu je urađeno 110 kilometara novog asfalta, osam kilometara vodovodne i 3,5 kilometra kanalizacione mreže.

- Uradili smo za Mladenovac mnogo, toliko se nije radilo kad uporedimo sa prethodnih deceniju-dve. Mladenovac se menja na bolje, kao i ceo Beograd i pokazujemo da nam je stalo do svih Beograđana podjednako.

Niko tako o Beogradu nije brinuo - rekao je Mali i dodao "imamo novca u budžetu, vratili smo Đilasove dugove, borimo se za Beograd i Mladenovac".

Gradonačelnik kaže i da je obećao da će sledeća fabrika u Beogradu biti otvorena u Mladenovcu.

Foto: Beoinfo

- To je moje obećanje koje ćemo ispuniti, svako koje smo dali, ispunili smo - poručio je Mali.

Mladenovčanka, penzionerka Ružica Tanasković, pohvalila je projekat senior kartica, navodeći na one znače svim penzionerima.

- Za mesec dana uštedim i po par hiljada, za godinu dana to je jedna penzija. Karticu koristim dva meseca i zadovoljna sam - rekla je ona.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti i rekao da će nadležni nastaviti da rade na tome da se Mladenovac vrati u vreme kada je to bio industrijski grad i bio pristojno mesto za život.

#Mladenovac

#Penzioner

#Siniša Mali

'