AKTUELNO

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obišao je danas radove na obnovi Srednje škole „Branislav Nušić“ u Sokobanji.

- Osim rekonstrukcije starih objekata, kako bi deca imala dobre uslove za učenje i sport, intenzivno radimo i na digitalizaciji sistema obrazovanja - rekao je ministar Šarčević.

- Insistiramo na kvalitetu rada i rukovođenja, a kako bismo prosvetu vratili na mesto koje joj pripada ukazao sam predstavnicima lokalne samouprave na važnost osnivanja opštinskog saveta roditelja i važnost jačanja uloge aktiva direktora - izjavio je ministar nakon obilaska škole.

Inače, za rekontrukciju Srednje škole ”Branislav Nušić” Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je 78 miliona dinara. Do sada je završena prva faza rekonstrukcije, obnovljena je fasada, zamenjeni stolarija i elektroinstalacije, a postavljeni su i nova rasveta i novi sistem grejanja.

Foto: Promo

Tokom posete Sokobanji ministar Šarčević je obišao i Osnovnu školu „Mitropolit Mihailo“. Predsednik opštine Isidor Krsić rekao je da je projekat kompletne rekonstrukcije objekta koji je pod zaštitom kao spomenik kulture odobren i da je u toku priprema projektno tehničke dokumentacije.

Foto: Promo

U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave ministar Šarčević je rekao da će opštine uskoro biti kontaktirane u vezi sa novom mrežom škola.

Mreža škola ne odgovara sadašnjim potrebama, mnoga rešenja su loša i skupa, ali prevashodno pedagoški loša, rekao je ministar i dodao da će se pri izradi nove mreže obrazovnih ustanova voditi računa o ljudskim i materijalnim resursima.

Foto: Promo

- Cilj je da gde god je to moguće obezbedimo celodnevnu nastavu, a da neiskorišćene objekte upotrebimo prevashodno u svrhu đačkog turizma, koji će biti mnogo primereniji i učenicima i roditeljima - poručio je ministar.

#Mladen Šarčević

#ministar prosvete

'