AKTUELNO

Grad Beograd je na teritoriji opštine Rakovica u prethodne četiri godine uradio osam dečijih igrališta, šest sportskih terena na otvorenom, dva parka za pse i jedan plato.

U rakovičkom naselju Kneževac danas je otvoreno novoizgrađeno dečije igralište, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića Grad Beograd je za poslednje četiri godine, bez opština, uradio 77 dečijih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse i 25 skverova.

- Deca ovog kraja su dobila moderno igralište koje treba da imaju i koje izgleda onako kako izgledaju sva igrališta u bilo kom drugom delu grada. To je nešto što je za nas važno jer se mi zaista trudimo da povećamo komfor života sugrađana - naveo je Vesić.

Grad Beograd je na teritoriji opštine Rakovica u prethodne četiri godine uradio osam dečijih igrališta, šest sportskih terena na otvorenom, dva parka za pse i jedan plato, istakao je on i naveo da je i opština Rakovica od svog kapitalnog i opštinskog budžeta sama radila i uređivala.

- Na taj način se zajedno trudimo da podignemo kvalitet života u Beogradu - rekao je Vesić i naveo da je za poslednje četiri godine Grad Beograd, bez opština, uradio 77 dečijih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse i 25 skverova.

Navodeći da su rekonstruisani Pionirski, Devojački i park Djure Strugara, on je rekao da se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji Zemunskog i parka Ušće.

Politika aktuelne gradske vlasti je da svi delovi grada imaju isti tretman, istakao je on i dodao da je na insistiranje opštine Rakovica i državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića u toj opštini uvedena autobuska linija 502.

- Mi smo, u prethodne četiri godine, uložili oko 350 miliona evra u prigradske opštine. Nikada se nije više ulagalo u prigradske opštine nego što se ulagalo poslednje četiri godine - istakao je Vesić i naveo da je, kada su u pitanju prigradski delovi grada, uvedeno 10 novih linija (jedna od njih je i pomenuta linija 502), a 13 reorganizovano.

Na taj način aktuelna gradska vlast pokazuje da svi delovi Beograda imaju apsolutno isti tretman kada je u pitanju infrastruktura, naglasio je gradski menadžer.

- Naselje Kneževac ima svojih problema poput problema sa legalizacijom budući da tu ima dosta bespravno izgrađenih zgrada, kao i problema sa kanalizacijom. Naravno da ne obećavamo da ćemo sve da rešimo za godinu, dve ili četiri jer to nije realno i ne želimo da lažemo građane, ali sa ponosom možemo da kažemo da smo u ovom naselju nešto uradili - asfaltirano je dosta ulica, izgrađena dva dečija igrališta, uvedena nova autobuska linija - naveo je Vesić.

On je dodao da građani Rakovice mogu da kažu da gradska vlast misli na njih i da će svake godine rešavati problem po problem kako bi imali isti kvalitet života kao i oni koji žive na Terazijama.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je rekao da je naselje Kneževac jedno od naselja koje je u periodu pre 2012. godine bilo poprište divlje gradnje.

- Nasleđe svega toga je jedan urbanistički haos koji mi sada, kao gradska opština Rakovica, uz pomoć Grada i Republike pokušavamo da rešimo...u narednom periodu očekujemo da ćemo betonirati 19 novih staza, prilaza, prolaza, a uskoro će početi i asfaltiranje velikog broja nekategorisanih puteva - istakao je on i naglasio da opština Rakovica radi na tome da poboljša život građana.

Inače, novoizgrađeno dečije igralište nalazi se u Kneževačkoj ulici u blizini broja 34 i ima mekanu tartan podlogu za igru mališana, klackalice, ljuljaške, klupice i drugi parkovski mobilijar.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković.

Pročitajte još: GRADONAČELNIK BEOGRADA OBIŠAO ZEMUN: Da u svim delovima grada bude asfalta, kanalizacije i vodovoda...

#Goran Vesić

#Park

#Rakovica

#deca

'