AKTUELNO

Predsednik Komisije za izradu Statuta grada Beograda Goran Vesić izjavio je da će Statut grada Beograda biti promenjen odmah posle gradskih izbora, kako bi se izbeglo politizovanje ovog pitanja.

- Građani Beograda znaju da su nadležnosti beogradskim gradskim opštinama oduzete 2008. godine kada su Beogradom vladali Đilas, Šapić i Jeremić. Tada su opštine izgubile ovlašćenja i sve je centralizovano kako bi se Djilas koji je vladao gradom lakše bogatio na račun građana. Posledice te Đilasove vladavine građani i danas osećaju jer je ostavio 1,2 milijarde evra duga - naveo je Vesić.

On je istakao da je Beogradu je neophodna promena Statuta i decentralizacija i da će Srpska napredna stranka decentralizovati Beograd odmah posle izbora.

Vesić je dodao da je politika Srpske napredne stranke da se vlast vrati građanima, a Đilasova da sve kontroliše jedan čovek.

- Siguran sam da će građani Beograda zapamtiti ko je bio protiv da se deo nadležnosti vrati opštinama. Kako bismo sprečili da ovo što je potreba građana zloupotrebljava i da politički prevaranti koji su otimali nadležnosti opštinama politizuju ovo pitanje promena Statuta biće urađena posle gradskih izbora - istakao je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

'