AKTUELNO

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je danas da je tokom novogodišnjih praznika broj gostiju u Beogradu dostigao 130.000, što je dokaz da glavni grad Srbije postaje sve atraktivnija turistička destinacija.

- Imali smo sjajnu proslavu Nove godine. Grad je imao veliku korist, ali je i ponudio veliki broj sadržaja koji su bili prilagođeni domaćim i stranim turistima. Posebno zadovoljstvo izaziva činjenica da iako je bila velika poseta, tokom Nove godine i novogodišnjih praznika nije bilo incidenata, što nas svakako svrstava u najbezbednije gradove u regionu - rekao je Nikodijević, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada.

Foto: Beoinfo

To je najbolja preporuka za sve strane turiste da uvek mogu doći u Beograd i osećati se sigurno - istakao je Nikodijević.

On je objasnio i da zarada za novogodišnje praznike nije samo ono što je prihodovao Grad Beograd, već su tu uračunati i prihodi hotela, boravišne takse, zarade ugostiteljskih objekata i svi drugi prihodi koje su imali trgovinski lanci i drugi privredni subjekti na teritoriji grada Beograda.

#Beograd

#Destinacija

#Nikola Nikodijević

'