AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar spoljnih poslova Kemes Jinaui potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između vlada dve zemlje koji ima veliki značaj za dalje unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje.

Jinaui, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji sa potpredsednicom Vlade razgovarao je i o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i transporta.

- Sporazum u oblasti vazdušnog saobraćaja samo je prvi korak u unapređenju saradnje naše dve prijateljske zemlje, koju treba da razvijamo i u drugim oblastima, posebno u oblasti infrastrukture, u kojoj Srbija ima veliko iskustvo i dobre građevinske kompanije - rekla je Mihajlović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Jinaui je rekao da je Tunisu, da bi se brže razvijao, potrebna strana ekspertiza u vezi sa razvojem infrastrukture.

-Želimo da Srbija i srpske kompanije budu prisutnije i vidljivije u Tunisu kad je reč o infrastrukturnim projektima - rekao je Jinaui.

On je dodao da Tunis sa Srbijom želi da dalje unapređuje saradnju u oblasti turizma i trgovinske razmene, kao i da koristi iskustva Srbije na unapređenju zakonodavnog okvira u oblasti transporta.

Potpredsednica Vlade je ministru spoljnih poslova Tunisa, kao deo uobičajene prakse u susretima sa zvaničnicima, poklonila monogram u zlatovezu, ručni rad koji prezentuje kulturnu baštinu Srbije i koji su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže.

Pročitajte još: EKSPLOZIJA gasovoda u Austriji odnela jedan život: Među ranjenima i dvojica Srba (VIDEO)

#Air Serbia

#Sporazum

#Tunis

#Zorana Mihajlović

'