AKTUELNO

On je istakao da je politika Grada Beograda da oni koji zive u prigradskim naseljima moraju da imaju potpuno iste infrastrukturne uslove kao oni koji žive u centru.

Gradski menadžer Goran Vesić danas je u obrenovačkom selu Zvečka obišao radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u ulici Čede Todorovića i tom prilikom rekao da je za poslednje tri godine na teritoriji grada Beograda urađeno 332 kilometara vodovodne i 115 kilometara kanalizacione mreže.

- Selo Zvečka ima 11.000 stanovnika i ovaj kraj je zaista bio slepo crevo - rekao je Vesić i izrazio zadovoljstvo zbog radova u tom selu.

Istakavši da je Grad Beograd za radove izdvojio 8,5 miliona dinara, on je rekao da će opština Obrenovac uraditi asfaltiranje i postavljenje javne rasvete tako da će kompletna ulaganja biti oko 300.000 evra.

- U ovom selu, zajedno sa Ministarstvom prosvete, gradimo i školu. Na taj način zaista se trudimo da ovo selo postane urbanizovano i da, kao i svako drugo naselje, ima sve uslove koje treba da imaju ljudi koji žive na teritoriji grada Beograda - rekao je Vesić.

Vesić je naglasio da ukupno ulaganje Grada Beograda u opštinu Obrenovac ove godine iznosi oko 3,4 miliona evra.

On je podsetio na program Grada Beograda da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima vodovod i kanalizaciju.

- Važno je da se to ispuni. Za poslednje tri godine smo na teritoriji grada Beograda uradili 332 kilometara vodovodne i 115 kilometara kanalizacione mreže. Neophodno je da se još toga uradi. Moramo da uradimo i pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda - rekao je Vesić.

On je istakao da je politika Grada Beograda da oni koji zive u prigradskim naseljima moraju da imaju potpuno iste infrastrukturne uslove kao oni koji žive u centru.

- U poslednje tri godine možete da vidite da je politika Grada da se mnogo više ulaže u prigradske sredine iz razloga što se u te sredine decenijama nije puno ulagalo i zato moramo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu u tim sredinama - dodao je gradski menadžer.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da ta opština i ove jeseni nastavlja zajedničku saradnju sa Skupštinom grada Beograda.

U saradnji sa Gradom Beogradom trenutno u Obrenovcu ima više od 50 gradilišta, rekao je on i, u ime svih građana Obrenovca, zahvalio gradskom menadžeru koji se "zaista trudi da naša predgrađa postanu počeci, a ne krajevi Beograda".

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u Obrenovcu Branko Matić je rekao da je u prethodnoj i ovoj godini mnogo uloženo u vodovodnu i kanalizacionu mrežu Obrenovca.

Govoreći o radovima u ulici Čede Todorovića, on je rekao da će biti urađeno tri kilometra nove vodovodne mreže.

- Na novu vodovodnu mrežu u dužini od tri kilometra biće priključeno oko 30 domaćinstava, sa tendencijom daljeg proširenja. To je ono što ćemo uraditi u narednih 30-ak dana, iako je rok za izvođenje ovih radova 90 dana - istakao je Matić.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Goran Vesić

#Obrenovac

'