separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Mali: Parking servis profitabilan, za razliku od 2013.


Sva parkirališta u Beogradu su obnovljena, "Parking servis" posluje profitabilno, za razliku od 2013. godine, kada je dug i gubitak bio oko 100 miliona dinara, a najveći deo novca koji se zaradi u tom preduzeću ide u budžet grada, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.


"Želim da, od naredne godine, sa novim kolektivnim ugovorima prava zaposlenih budu veća, da podele uspeh koji smo zajedno ostvarili, a da i dalje, na tome insistiram, najveći deo novca koji se zaradi u preduzeću ide u budžet grada, jer iz tog budžeta mi gradimo novu kanalizaciju, vodovod, novi asfalt, bolnice i vrtiće i od toga podižemo kvalitet života i rada u našem gradu?, rekao je Mali, nakon obilaska ?Parking servisa? i razgovora sa zaposlenima.

Ističući da vidi optimizam kod zaposlenih, gradonačelnik kaže da je situacija pre tri godine u Beogradu bila mnogo lošija nego što je sada, da je dug preduzeća i gubitak bio oko 100 miliona dinara, kao i da je postojao veliki broj parkirališta u gradu koja su bila neobeležena, te da nije vladao ni red ni disciplina u tom preduzeću.

A danas, ističe gradonačelnik, "Parking servis" je drugačiji, sva parkirališta u gradu su obnovljena, preduzeće posluje profitabilno, a zaposleni u tom preduzeću rade težak, zahtevan posao, ali i da su, osim tog posla, veoma važne društveno odgovorne aktivnosti kojima se preduzeće bavi, kao i, kako kaže, svako drugo preduzeće u komunalnom sistemu Beograda.

"Sa 'Parking servisom' radimo na tome da povećamo bezbednost đaka, sa 'Gradskom čistoćom' povećavamo svest kod mališana o ekologiji, sa 'Gradskim zelenilom da grad bude lepši"...naveo je Mali.

Kako je rekao to su "kor" delatnosti preduzeća, važne stvari koje pokazuju da kreiramo zajedno lepši i bolji Beograd, a svest o Beogradu kao našem domu razvija se na pravi način, a na kraju krajeva, to je i jedini način da grad bude lepši nego što je bio pre.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti