AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao juče sa pomoćnikom potpredsednika u Rejting agenciji „Mudis” Đorđijem Josifovim, sa kojim je razgovarao o kreditnom rejtingu Grada Beograda, o trenutnom stanju u gradskim finansijama, kao i o tome na koji način će planirani projekti uticati na gradski budžet u budućnosti. U pitanju je redovni godišnji monitoring kreditnog rejtinga Grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenovića je rekao da smo po prvi put napredovali što se kreditnog rejtinga tiče.

- Beograd je sada stabilizovan i mi smo  izuzetno dobar teren za investicije, dobar poslovni ambijent, imamo oko 1100 gradilišta i pohvaljen je dobar i jak doprinos merama vlade - istakao je Mladenović dodajući da su je 74 na 60 procenata smanjena zaduženost, jer za ovih 3 i po godine su uzimani krediti, a investicioni ciklus se povećava.

Govoreći o programu suzbijanja ambrozije, Mladenović je rekao da grad Beograd realizuje ovaj program, koji bi trebalo da svede negativne uticaje ove biljke na najmanju moguću meru.

Vrednost ovog projekta je više od 15 miliona dinara.

Mladenović je rekao da je urađen monitoring oko 80 hektara, a tretirano je već oko 20 hektara površine.

-Problem su površine koje se ne uređuju, na obodima grada, a najviše su tretirane opštine Zemun, Rakovica, Palilula i Novi Beograd - objasnio je Mladenović u emisiji Dobar dan na TV Pink.

#Andreja Mladenović

#Beograd

'