AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 15. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji u jutarnjim satima po kotlinama biće kratkotrajne magle, vetar slab, u Negotinskoj Krajini umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, najviša dnevna od 27 do 32 stepena.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas imati najvišu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji devizni kurs biće 119,4898 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro danas košta 119,6677 dinara.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Povratkom lepog vremena, na ulicama i putevima je prisutno sve više motociklista, koji su teže uočljivi na putu. Procena brzine njihovog kretanja je manje pouzdana, posebno u noćnim uslovima vožnje. AMSS zato svim učesnicima u saobraćaju savetuje strogo poštovanje saobraćajnih propisa uz nešto više međusobne tolerancije i poštovanja, a najviše u zonama gde se izvode radovi.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

Tokom prethodne noći Hitna pomoć je intervenisala 107 puta, od toga 16 puta na javnim mestima. U Beogradu su se jutros i tokom noći desile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene tri muške osobe. Lekari savetuju da građane iskoriste lep i sunčan dan, da se slojeviti oblače i konzumiraju što više tečnosti.

Foto: Beta

#AMSS

#Informacije

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Savet

'