AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 14. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti malo do umereno oblačno, suvo i malo toplije. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 17 stepeni, najviša dnevna od 24 do 29 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Andrej Nihil

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,6677 dinara za evro, što će biti nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Kako se navodi u saopštenju, pojačanje se očekuje sa prvim jutarnjim časovima na prilazima većim gradovima, ali i na autoputevima koji iz pravca Bugarske i Makedonije vode ka Hrvatskoj i Mađarskoj. To će, kako se dodaje, sigurno doneti i veći protok vozila kroz naplatne stanice, na kojima trenutno nema dužih zadržavanja, a potom i na glavne putne pravce koji preko Užica ili Novog Pazar vode ka Crnoj Gori.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Noć u Beogradu protekla je bez ijedne saobraćajne nezgode, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Za pomoć su se, kao i uobičajeno, najviše javljali hronični bolesnici. Lekari savetuju da se svi hronični bolesnici pridržavaju terapije i da je redovno uzimaju, kao da građani uživaju u svežijim danima.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Informacije

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Savet

'