AKTUELNO

Cena autobuske karte će biti 89 dinara.

U mreži gradskog prevoza od sutra će biti i nova linija 70, koja će povezivati Bežanijsku kosu sa robnom kućom "Ikea". Ovo su pet stvari koje morate da znate ako planirate da njome krenete u kupovinu.

Linija 70 polazi sa okretnice sedamdesetpetice na Bežanijskoj kosi i prati njenu trasu sve do Ulice Partizanske avijacije, odakle nastavlja kao i linija 72 ka Tošinom bunaru kroz Nikole Dobrovića. Prolazi ispod železničke stanice Tošin bunar, a zatim nastavlja ka Studentskom gradu.

Foto: Wikipedia

Odatle, dalje, skreće u Bulevar Zorana Đinđića i nastavlja pravo kao linija 74 do "Beogradske arene". Dalje nastavlja putanjom sedamnaestice, odnosno skreće u Antifašističke borbe i uključuje se na auto-put odakle ide sve do "Ikee".

Autobusi će stajati na svim postojećim stanicama linija sa kojima se trasa poklapa (75, 72, 65, 612, 74, 17...). Uspostavlja se još po jedna nova stanica za svaki smer kod Plavog mosta, gde će autobuse moći da čekaju i građani Medakovića i Konjarnika. To su "Toplice Milana" ka "Ikei", sa kodom 2960 i "Vladimira Tomanovića" ka Novom Beogradu (kod 2907). Ova stajališta biće u zoni petlje kod Plavog mosta.

Foto: www.busevi.com

S obzirom na to da autobusi idu auto-putem i da je jedina tačka koju povezuju na periferiji "Ikea", nakon stanice kod Autokomande i potom "Toplice Milana" autobusi se do "Ikee" neće nigde zaustavljati.

Autobusi će polaziti na svakih 20 minuta (pun sat, pun sat i dvadeset minuta i pun sat i četrdeset minuta). Ovo se odnosi na svaki dan, na obe okretnice i na period od 9 ujutro do oko 20.40 sati, dok će pre 9.00 i posle 21.00 polasci biti ređi. Prvi polazak sa Bežanijske kose je u 4.40, a poslednji od "Ikee" u 22.40.

Linija prolazi kroz zone 1 i 2. To znači da je cena karte od 90 minuta 89 dinara, a one kod vozača 150. Ukoliko imate mesečnu kartu samo za prvu zonu, ona ne važi za vožnju do "Ikee" i morate da kupite novu vremensku ili pojedinačnu.

#Autobus

#Beograd

#IKEA

'