AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojednimim mestima iznosiće 30 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, samo ujutro na jugoistoku još ponegde se predviđa slaba kiša.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 18, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Vetar će bit slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se oko 16, a najviša dnevna 28 stepeni.

Pročitajte još: STRAH U PROKUPLJU! Neobična pošiljka uznemirila građane! (VIDEO)

Vreme narednih dana

U Srbiji će u narednim dana biti pretežno sunčano i sve toplije, tako da će od ponedeljka biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni. U pojedinim danima moguća je retka pojava lokalnih pljuskova i grmljavine, posebno u nedelju.

U Beogradu će narednih dana biti pretežno sunčano i toplije, samo je u nedelju, uz lokalni razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Do nedelje najviša temperatura će biti od 33 do 35 stepeni, a zatim do kraja perioda veoma toplo sa najvišom temperaturom oko 37 stepeni.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'