AKTUELNO

On je istakao da je promenjen pravac u kojem se grad razvija, a sve zahvaljujući predsedniku Srbije.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je najvažnije to što je promenjen pravac u kojem se Beograd razvija, koji se širio ka periferiji, a sada se spušta na svoje reke.

- Grad se decenijama širio ka periferiji. Mi smo, najviše zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovoj viziji 'Beograda na vodi, promenili pravac u kojem se grad razvija. On se sada spušta na svoje reke - naveo je Vesić u intervju za Ekspres.

Foto: Tanjug

On je precizirao da Beograd ima skoro 200 kilometara rečnih obala koje su skoro potpuno neiskorišćene i podvukao da zato skoro svi veliki projekti imaju veze s rekama.

Pročitajte još: Vesić: Bulevar oslobodjenja od 5. avgusta prohodan za automobile (FOTO)

Ne samo Beograd na vodi već i projekat Makiško polje, uzvodno od Ade Ciganlije, Blok 18, koji se nalazi preko puta Beograda na vodi na desnoj obali Save, prostor između Luke Beograd i Pančevačkog mosta na koji Beograd ima pravo, desna obala Dunava od Pupinovog do Pančevačkog mosta, novi most na mestu starog savskog tramvajskog, automobilski tunel Sava-Dunav...Uspeli smo da pokrenemo proces ostvarivanja vizije o Beogradu na svojim rekama - naveo je Vesić.

Vesić je ocenio da su kroz vekove velike promene izazivale i velike otpore kao što su bile one protiv gradonačelnika Branka Pešića kao i da veliki lideri donose velike i teške odluke najčešće nepopulističke kao što je to slučaj sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je rekao Vučića zna sa fakulteta i otišao je kod njega i rekao da hoće da pomogne.

- Rekao sam mu da hoću da pomognem na način na koji on odredi iako misli da ima potrebe, a potom mi je ponudio taj novi stari posao. Imao sam samo jedan uslov da radim nešto veoma konkretno, nešto što se meri tom novom mernom jedinicom koju je on uveo u Srbiju, a koju je zagovarao Đinđić – rezultatom - rekao je Vesić.

Pročitajte još: Otkazan let Beograd-Njujork!

Kako je naveo Vučiću ljudi veruju zato što sprovodi ono što obeća, "a veliki lideri donose velike i teške odluke, najčešće nepopulističke".

Gradski menadžer u intervjuu sutrašnjem Ekspresu podseća da su kroz vekove u Srbiji sve velike promene izazivale i otpor kao što su bile one "protiv naboljeg gradonačelnika Beograda ikada Branka Pešića.

Foto: Tanjug

Vesić podseća da su protiv Pešića vođene stravične medijske i sve druge hajke zbog odluke i gradnje "Beograđanke", mosta "Gazela", Palate "Albanija"...

#Beograd na vodi

#Goran Vesić

#Intervju

'