AKTUELNO

Direktor kancelarije za javna ulaganja je rekao da će rekonstrukcija ove ustanove biti završena do kraja godine.

Vlada Srbije preko kancelarije za javna ulaganja radi na rekonstrukciji javnih objekata od najmanjih seoskih ambulanti pa do najznačajnijih zdravstenih ustanova u zemlji, rekao je direktor kancelarije Marko Blagojecić i dodao da radovi sada teku zadovoljavajućom dinamikom.

- Puno toga se radi,a dosta toga je i u pripremi - rekao je on i dodao da je jedan od projekata o kome je bilo dosta reči rekondstrukcija Kliničko bolničkog centra u Nišu i da se tamo sada radovi izvode kako treba.

Blagojević je rekao da će najkasnije do kraja godine objekat u Nišu biti završen i da će moći da pruža zdravstvenu uslugu koja je dostojna 21. veka.

- Objekat će prve pacijente primiti krajem godine, a u njemu će biti najmoderna oprema, i radiće prema najmodernijim tehnologijama – rekao je Blagojević gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

On je rekao i da je nabavka za rekonstrukciju KBC Dragiša Mišović već završena, kao i da je u toku nabavka za izgradnju i rekonstrukciju za KBC Srbije, Vojvodine i Kragujevac.

- To je ogroman posao koji je započet i koji će trajati godinama i najzad će zdravstvo u Srbiji imati onakvo lice kakvo građani zaslužuju – ocenio je Blagojević.

Prema njegovim rečima vrednost radova za četiri Kliničko bolnička centra je oko 430 miliona evra.

Foto: Printscreen

Blagojević je dodao da se radi o ogromnom poslu i da je potrebno vreme da se svi potpuno rekonstruišu, jer su decenijama, kako jde rekao, bili izloženi ozbiljnom nemaru.

Blagojević je rekao da bi rtebalo da bude urađeno ukupno 200 objekata.

Govoreći o prekidu štrajka u Fijatu, Blagojević je rekao da je to sjajna vest, kao i da je u pregovorima država odigrala veoma važnu ulogu, a to je da radnici dok traju pregovori nastave da rade.

- Fijat je najveći izvoznik u Srbiji i od velike je važnosti za Srbiju. Ogromna kompanija sa ogromnim značajem, sa hiljadama zaposlenih. Država je na jedan vrlo odgovoran način postupila kada je problem štrajka u Fijatu u pitanju i pomogla u tome da se napravi prvi korak – rekao je Blagojević.

On je rekao i da postoje tržišta koja bi Fijat volela da imaju kod sebe, ocenjujući da je važno što država ulaže napore da ova fabrika ipak ostane u Srbiji.

#Marko Blagojević

#Rekonstrukcija

#Vlada Srbije

'