AKTUELNO

Lekari su već na putu, a poslata je i specijalna oprema potrebna za njeno lečenje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odlučio je da po hitnom postupku u Opštu borsku bolnicu pošalje ekipu lekara specijalista i neophodnu opremu prilagođenu potrebama pacijentkinje za koju lekari iz ove bolnice nemaju rešenje, jer je teška 300 kilograma.

Pročitajte još: DRAMA U BORU: Ženi od 300 KILOGRAMA pozlilo, sedmoro je nosilo do bolnice

Kako mediji saznaju, upravo je ministar taj koji je odmah pošto je dobio informacije o ovom nesvakidašnjem slučaju odlučio da ni sekunda ne treba čekati, već je odmah poslao stručnu ekipu koja će se o nesrećnoj gospođi pobrinuti u Borskoj bolnici.

- Naši najbolji lekari specijalisti i neophodna oprema su već na putu - ističe izvor i dodaje da je ministar Lončar u saradnji sa kolegama reagovao čim je čuo za ovaj slučaj..

Podsetimo, ova žena ima 40 godina i potiče iz jednog sela u Timočkoj Krajini, a hitna pomoć iz Bora je pozvana kada joj je pozlilo ispred njene kuće.

Foto: Pixabay.com

Vatrogasci su je na jedvite jade, koristeći konopce, izvukli iz vozila, a sedmorica ljudi ju je smestilo na odeljenje intenzivne nege.

Međutim, lekari iz Bora su se složili da ukoliko se pacijentkinja hitno ne prebaci u Beograd ili Niš, njene šanse da preživi su znatno manje.

#Bolnica

#Bor

#Lekar

#Zlatibor Lončar

'